Hollanda Stroopwafel Tarifi

Hollanda Stroopwafel SMH Makine olarak öncelikli misyonumuz müşteri memnuniyetidir.Bu doğrultuda aşçılarımızın yaptığı uzun deneme süreçlerinden sonra sizlere SMH Stroopwafel waffle makinesinde lezzetli wafflelar yapabilmeniz için Stroopwafel waffle hamuru tarifi hazırladık.Firmamız hakkında ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz…
Malzemeler
Hollanda Stroopwafel Hamur için:
-
500 g un
-
250 g tereyağı (oda sıcaklığında)
-
150 g toz şeker
-
50 g yaş maya (veya 1 paket instant maya – 10 g)
-
100 ml ılık süt
-
1 adet yumurta
-
Bir tutam tuz
-
1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
Hollanda Stroopwafel Karamel şurup için:
-
200 g esmer şeker
-
150 g pekmez (veya koyu renkli şeker şurubu)
-
100 g tereyağı
-
1 çay kaşığı tarçın
-
2 yemek kaşığı bal
1. Hamur
-
Mayayı ılık sütle karıştırıp 5 dakika beklet.
-
Geniş bir kapta un, şeker, tuz ve tarçını karıştır.
-
Ortasına tereyağı, yumurta ve süt-maya karışımını ekle.
-
Orta sertlikte, ele yapışmayan bir hamur yoğur.
-
Üzerini örtüp 1 saat mayalandır.
2. Karamel Şurup
-
Küçük bir tencerede esmer şekeri eritmeyi başla.
-
İçine tereyağı, pekmez, bal ve tarçını ekle.
-
Karıştırarak orta kıvamlı, akışkan bir şurup elde et.
-
Çok koyulaşmadan ocaktan al.
3. Pişirme
-
Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopar.
-
Smh waffle makinesinde bastırarak ince olacak şekilde pişir. (Stroopwafel’in klasik özelliği ince olmasıdır.)
-
Piştikten hemen sonra sıcakken ortadan dikkatlice ikiye ayır.
-
İçine hazırladığın karamel şuruptan sürüp kapat.
Hollanda Stroopwafel Servis Önerisi
-
Kahvenin üzerine koyup hafifçe ısıtarak yemek Hollandalıların en sevdiği yöntemdir.
-
Çay yanında da harika gider.
-
İstersen şurubu biraz vanilya ile tatlandırabilirsin.
AFİYET OLSUN…



















