Bubble Waffle İşinden Nasıl Para Kazandım: Müşteri Deneyimi

 

Merhaba arkadaşlar! Ben Ahmet, İzmir’de 4 yıldır bubble waffle işletmeciliği yapıyorum. Bugün sizlere bu işe nasıl girdiğimden, yaşadığım zorluklardan ve sonunda nasıl başarılı olduğumdan bahsetmek istiyorum. Eğer siz de yeni bir iş kurmayı düşünüyorsanız, bubble waffle işi gerçekten değerlendirmeye değer!

Nasıl Başladım?

Açıkçası, 2021 sonunda restoran işletmeciliğinden sıkılmıştım. Pandemi bizi vurmuş, masraflar artmış ve motivasyonum düşmüştü. Bir gün Alsancak’ta dolaşırken bir AVM’de gördüğüm bubble waffle standı dikkatimi çekti. İnsanlar sıra olmuş bekliyordu ve fiyatlar da hiç fena değildi. Hemen işletmecisiyle tanıştım, biraz sohbet ettik.

Araştırmaya başladığımda BubbleWaffleMakinesi.com.tr sitesini buldum. Önce biraz tereddüt ettim açıkçası. Ama sitedeki Murat Bey ile telefonda konuştuktan sonra ikna oldum. “Bir dene, pişman olmazsan devam edersin” dedim kendi kendime.

Makinenin Önemi Büyük

İşin püf noktası iyi bir makineye sahip olmak. İlk başta ucuz bir makine almayı düşünmüştüm ama şimdi iyi ki BubbleWaffleMakinesi.com.tr‘den almışım diyorum. Çünkü:

  • İlk başta ucuz makine alıp 3 kez değiştiren arkadaşım var. Ben hiç sorun yaşamadım.
  • Hamur yapışma sorunu olmuyor (bunu sadece bubble waffle yapanlar anlar😅)
  • Elektriği fazla yemiyor. Aylık faturamda ciddi fark yarattı.
  • Geçen yaz klimalar bile zorlanırken makinem sorunsuz çalıştı.

Tabii her şey makine değil. Başlangıçta ben de birkaç kez hamuru mahvettim. Murat Bey’i aradım, tarifinde neyi yanlış yaptığımı anlattı. Hatta bir keresinde Pazar günü aradım, yine de yardımcı oldu. Bu desteği başka hiçbir yerden bulamazsınız.

Gerçekçi Maliyet Hesabı

Size şişirilmiş rakamlar vermeyeceğim. İşte benim gerçek masraflarım:

  • Makine: 10.500 TL (2022 başı fiyatı, şimdi muhtemelen daha fazladır)
  • Kiralık stand: Aylık 22.000 TL (Konak’ta merkezi bir yerde)
  • İlk malzeme stoku: 10.000 TL
  • Personel: Başlangıçta kendim çalıştım, şimdi 2 kişi çalışıyor (aylık yaklaşık 34.000 TL)

Satışlara gelince:

  • Hafta içi ortalama 35-45 waffle
  • Hafta sonu 70-90 waffle
  • Ortalama fiyat: 90-120 TL (içeriğe bağlı)

İlk 2 ayda yatırımımın neredeyse yarısını çıkardım. 5. ayda tamamen amorti ettim. Şimdi aylık ortalama 45.000-60.000 TL arası net kazanıyorum. Tabii bu mevsime göre değişiyor, yazın daha yüksek oluyor.

Yaşadığım Zorluklar

Her işte olduğu gibi zorluklar da var tabii:

  • İlk başta hamur kıvamını tutturmak zor oldu. Birkaç kez çöpe atmak zorunda kaldım.
  • Korona zamanında tedarik zinciri sorunları yaşadık, bazı malzemeler bulunamadı.
  • Geçen kış elektrik kesintilerinde zorlandık (makine elektrikle çalışıyor).
  • Kiraların sürekli artması canımı sıkıyor.

Bir de şunu söyleyeyim: Herkes Instagram’da gördüğü “günde 200 waffle sattım, 30 günde köşeyi döndüm” hikayelerine inanmasın. İş, emek ve sabır istiyor.

Müşteri Gözünden Bubble Waffle

Neden insanlar bubble waffle’a bu kadar ilgi gösteriyor? Benim gözlemlerim:

  • Görsellik: İnsanlar fotoğraf çekmeyi seviyor. Geçen haftasonu 3 kız geldi, 2 saat boyunca fotograf çekip 1 waffle’ı paylaştılar!
  • Yenilik arayışı: Klasik dondurmadan sıkılan insanlar farklı bir deneyim arıyor.
  • Özelleştirme: Herkes kendi waffle’ını “tasarlayabiliyor”, bu müşterilere kendilerini özel hissettiriyor.

Başarılı Olmak İçin İpuçları

İki yıllık tecrübeme dayanarak şunları söyleyebilirim:

  1. Doğru yeri seçin: Ben ilk başta mahallemizde açmayı düşünüyordum. İyi ki merkeze açmışım. Yeni bir konsept için görünürlük çok önemli.
  2. Malzemeden kısmayın: Ucuz çikolata kullandığım bir hafta oldu, müşteri hemen fark etti. Kalite her zaman kazandırır.
  3. Sosyal medyayı aktif kullanın: Instagram’da düzenli paylaşım yapıyorum, hatta müşterilere minik indirim karşılığında bizi etiketlemelerini istiyorum. Ücretsiz reklam!
  4. Kendinizi geliştirin: Ben 3 ayda bir yeni tatlar deniyorum. Geçen ay denediğim fıstık ezmeli waffle şu an en çok satanımız.
  5. BubbleWaffleMakinesi.com.tr‘den iyi bir makine alın: Bunu gerçekten pazarlama için söylemiyorum. İyi makine = tutarlı kalite = müşteri memnuniyeti.

Son Söz

Bubble waffle işi, doğru ekipman ve doğru lokasyonla gerçekten kazançlı olabilir. Ama her işte olduğu gibi, başarı bir gecede gelmiyor. Emek ve sabır gerekiyor.

Ben Ramazan Bayramı’ndan sonra ikinci şubemi açmayı planlıyorum. Eğer siz de bu işe girmek istiyorsanız, bence şimdi iyi bir zaman. Ama acele etmeyin, iyi araştırın ve kaliteden ödün vermeyin.

Sorularınız olursa yorumlarda bekliyorum!

Not: Bu yazıdaki rakamlar kendi tecrübelerime dayanmaktadır ve lokasyon, ekonomik şartlar gibi faktörlere göre değişiklik gösterebilir. Herkesin işi farklı şekillerde gelişebilir.

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir